USA: Rusland har skudt ind over grænsen

USA har beviser for, at Rusland har affyret artilleri ind over grænsen til Ukraine for at ramme ukrainske militærposter i den igangværende konflikt mellem Ukraine og pro-russiske separatister.

Det oplyser Marie Harf, der er talskvinde for USA's udenrigsministerium, ifølge Reuters.

Hun siger, at oplysningerne baserer sig på efterretningsrapporter fra området.

Derudover siger USA, at det har beviser for, at Rusland har planer om at levere kraftigere raketaffyrringssystemer til separatisterne i det østlige Ukraine.

Ifølge USA har Rusland i løbet af de seneste dage sendt kampvogne, tunge våben og raketudstyr ind i Ukraine for at støtte prorussiske separatister.

Det militære udstyr har ifølge USA krydset grænsen mellem Rusland og Ukraine siden begyndelse af denne uge.

Samme meldinger har lydt fra den ukrainske regering.

EU indførte torsdag yderligere sanktioner mod 18 virksomheder og andre instanser samt yderligere 15 ukrainere og russere for deres rolle i krisen i Ukraine.

Det er de 28 EU-landes ambassadører, der torsdag eftermiddag har truffet beslutningen på et møde i Bruxelles.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er de 18 virksomheder mere specifikt ni virksomheder og ni institutioner som lokale myndigheder, der er stablet på benene af prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

Der er i forvejen 72 personer og to virksomheder på listen over dem, der får indefrosset deres penge i europæiske banker og nægtet adgang til unionen.

I den østlige del af Ukraine kæmper prorussiske separatister og ukrainsk militær fortsat. Kampene har indtil videre kostet adskillige menneskeliv.

Derudover foregår der hårde forhandlinger mellem de to lande om gas. Rusland har oplyst, at landet lukker for gassen på mandag, hvis ukrainerne ikke betaler en del af deres milliardgæld.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip