USA: Rusland kæmper sammen med oprørere i Østukraine

USA's FN-ambassadør, Samantha Power, anklager Rusland for at "bevæbne, finansiere og kæmpe" sammen med de prorussiske separatister i Ukraine.

I en tale i Ukraines hovedstad, Kijev, der er den hidtil mest kontante i forhold til Rusland, konstaterer hun, at Ukraine stod over for store problemer "før Rusland begyndte at træne, bevæbne, finansiere og kæmpe sammen med dets separatistiske stedfortrædere i det østlige Ukraine, noget som Kreml fortsat benægter".

Power mener, at Rusland "åbenlyst lyver" om situationen for at skjule sin direkte involvering i konflikten.

Hun siger, at Rusland har forsøgt at skjule sin dagsorden gennem propaganda i medierne og taler i internationale forsamlinger som for eksempel FN's Sikkerhedsråd.

- Fokus på Ukraine i FN's Sikkerhedsråd er vigtig, fordi det giver mig chancen for på vegne af USA at fremlægge de mere omfattende beviser på Ruslands aggression, røgsløring og dets åbenlyse løgne, siger hun.

Tidligere torsdag mistede tre civile og to ukrainske soldater livet under nye sammenstød i det østlige Ukraine, oplyser regeringen i Kijev.

Der har de seneste uger været hårde sammenstød, selv om der formelt stadig er en våbenhvile i gang.

Men en talsmand for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), siger torsdag til nyhedsbureauet Reuters, at situationen har stabiliseret sig omkring byen Marjinka 23 kilometer vest for storbyen Donetsk, hvor de hårdeste kampe har fundet sted.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip