USA sender mere militær til Irak

USA styrker igen dets militære tilstedeværelse i Irak og sender 300 soldater til det uroplagede land. Med soldaterne følger også helikoptere og droner, lyder det fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Omkring 200 soldater ankom søndag til Irak for blandt andet at sørge for sikkerheden omkring USA's ambassade i Bagdad og hovedstadens internationale lufthavn.

Yderligere 100 er også på vej til Irak for at "levere sikkerhed og logistisk støtte", siger talsmand i Pentagon admiral John Kirby.

For omkring en uge siden ankom den første gruppe amerikanske militærrådgivere til den irakiske hovedstad med formålet at hjælpe med at afstive det irakiske militær, så det effektivt kan nedkæmpe militante islamister.

Det forlød, at de først og fremmest skulle evaluere gruppen Isil, Islamisk Stat i Irak og Levanten, som i de seneste uger har været i offensiven i det vestlige Irak og har erobret flere byer, mens Iraks hær er løbet væk.

Der er nu omkring 750 amerikanske forsvarsmedarbejdere i Irak - heriblandt soldater.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip