USA skruer op for indsatsen mod IS' olie og gas i Syrien

Den amerikanskledede koalition mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) styrker sin indsats i den nordlige del af Syrien.

Det oplyser USA's præsident, Barack Obama, mandag i en tale i Pentagon ifølge BBC.

- Vi intensiverer vores indsats mod Isils base i Syrien, siger Obama, der bruger et andet navn for Islamisk Stat.

Han understreger dog, at USA ikke vil sende flere soldater til Syrien, men i stedet vil øge støtten til landets moderate oprørere, da "en effektiv partner på jorden" er nødvendig for at bekæmpe den islamistiske gruppe.

Præsidentens udtalelse falder i kølvandet på nogle af de mest omfattende bombardementer mod IS, siden koalitionen begyndte at bombe i september sidste år, skriver BBC.

Danmark deltager i koalitionens indsats, men har kun mandat til at deltage i operationer i Irak - ikke i Syrien.

Den seneste tids massive luftangreb har særligt været rettet mod Raqqa, Islamisk Stats de facto hovedstad i Syrien.

- Vores luftangreb vil fortsat være målrettet mod olie- og gasfaciliteter, der finansierer så mange af deres (IS', red.) aktiviteter. Når vi har en effektiv partner på jorden, vil Isil blive presset tilbage, siger Barack Obama ifølge BBC.

Samtidig slår præsidenten fast, at indsatsen mod gruppen, der har trukket blodige spor hen over store dele af Syrien og Irak, ikke vil være overstået hurtigt.

Tidligere mandag meddelte militante fra Islamisk Stat, at de havde genvundet kontrol over en by nær Raqqa, der ellers var blevet indtaget af kurdiske styrker for få uger siden.

En talsmand for den kurdiske YPG-enhed afviste dog den oplysning og sagde, at kurderne fortsat stod imod angreb fra Islamisk Stat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip