USA: Slet ebola-landes gæld til valutafond

USA har tirsdag foreslået, at Den Internationale Valutafond (IMF) giver de værst ramte ebolalande i Vestafrika en betydelig gældssanering.

Guinea, Liberia er Sierra Leone bør alle få slettet gæld på i alt cirka 100 millioner dollar, så landene får ekstra økonomiske ressourcer til at bekæmpe udbruddet af den dødbringende ebolavirus.

Landene skylder i dag IMF 372 millioner dollar, hvoraf 55 millioner skal betales tilbage i løbet af de næste to år, oplyser anonyme amerikanske embedsmænd til Reuters.

- Den Internationale Valutafond har allerede spillet en vigtig rolle i det første beredskab ved at yde økonomisk støtte til de lande, der er hårdest ramt af ebola. I dag beder vi IMF om at udvide den støtte ved at give gældssanering til Sierra Leone, Liberia og Guinea, siger USA's finansminister, Jack Lew.

USA's forslag vil skulle godkendes af de andre 187 lande bag IMF. Lew foreslår at diskutere forslaget på næste uges G20-møde i Australien.

Amerikanerne ønsker, at IMF til gengæld for den 100 millioner dollar store gældsfrigivelse får overført penge fra en særlig fond, der hjælper fattige lande med at klare sig igennem følgerne af naturkatastrofer. Fonden indeholder blandt andet 150 millioner dollar, som stammer fra IMF selv.

I september godkendte valutafonden 130 millioner dollar i støtte til de tre vestafrikanske lande, hvor tusinder er døde af ebola. Virusudbruddet har ført til sløv vækst i landene, hvor mange industrier er ramt.

IMF regnede sig i oktober frem til, at Guinea, Sierra Leone og Liberia mangler finansiering for omkring 300 millioner dollar i år og også risikerer at stå over for finansieringshuller i 2015.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip