USA-spilleres fagforening kritiserer DBU i konflikt

Fagforeningen bag USA's landsholdsspillere, USNSTPA, langer hårdt ud efter ledelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU), i håndteringen af konflikten med det danske A-landshold.

DBU har sendt breve ud til 40-60 landsholdsspillere i forsøget på at lave en aftale, som blandt andet reducerer lønudgifterne på herrelandsholdet med 17 procent.

- Denne slags opførsel er ikke gangbar i moderne sport. Det er en amatøragtig tankegang, som stoppede for 40 år siden.

- Ledelsen i en fodboldorganisation er vigtig. Den bør være ledet af professionelle folk, så de burde finde nogle folk, der er topkvalificerede og forstår fodboldverdenen, siger direktøren i USNSTPA, Mark Levinstein, til Jyllands-Posten.

De amerikanske fodboldspillere vil helst have testkampen aflyst, hvis Danmark ikke kan stille med det stærkeste hold om to uger til kampen mod USA i Aarhus.

- I USA ville det være ulovligt, hvad det danske fodboldforbund forsøger at gøre, fortæller Levinstein.

Han mener, det er amatøragtigt at forsøge at gå bag om ryggen på Spillerforeningen og direkte til de enkelte spillere.

- Dette er et valg om, hvilket slags hold du vil have. Vil du have et hold, hvor spillerne ikke ved, om manden ved siden af har lavet en hemmelig aftale for sig selv?

- De succesfulde hold er dem med et sammenhold. Mistænker man hinanden for dårlige ting, får man aldrig succes, siger han.

DBU vil ikke direkte kommentere Mark Levinsteins udsagn.

- Jeg har svært ved at forholde mig til en udtalelse, hvor jeg ikke ved, hvilke informationer afsenderen er blevet præsenteret for.

- Lige nu er vi optaget af at få lavet en aftale, så landsholdene kan samles om 14 dage. Det er det fulde fokus, siger DBU-kommunikationschef, Jakob Høyer, til avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip