USA tager 40.000 soldater ud af hæren

Den amerikanske hær skal spare penge, og det kommer til at koste 40.000 soldater jobbet.

Det skriver avisen USA Today, og nyhedsbureauerne AFP og Reuters har fået bekræftet oplysningerne hos deres kilder i embedsværket.

De 40.000 soldater skal skæres væk i løbet af de kommende to år. Stillingerne fjernes i både ind- og udland, skriver USA Today og tilføjer, at også 17.000 personer ansat i civile stillinger spares væk.

Nedskæringerne vil reducere antallet af fuldtidsansatte soldater i den amerikanske hær til 450.000 fra 490.000. Dermed vil antallet i aktiv tjeneste være det laveste siden før Anden Verdenskrig.

Ifølge AFP vil hæren "snart" officielt melde ud om besparelserne. USA Today skriver, at det kan ske i indeværende uge, og Reuters mener, at det vil ske torsdag.

Tidligere, i 2013, har hærledelsen ifølge USA Today argumenteret for, at hvis den aktive styrke ryger under 450.000, vil det kunne betyde, at man ikke vil være i stand til at vinde en krig.

Der var 570.000 mænd og kvinder i den aktive amerikanske styrke, da krigene i Afghanistan og Irak var på deres højeste.

Allerede i februar sidste år annoncerede den daværende forsvarsminister, Chuck Hagel, at forsvaret skulle spare i budgettet for 2015.

Dengang lød det, at antallet af aktive soldater ville blive sænket til 450.000 frem mod udgangen af september 2018. Ifølge de nye dokumenter, som USA Today er i besiddelse af, vil det allerede ske i slutningen af september 2017.

Personalenedskæringerne kommer, mens Pentagon forsøger at indarbejde en reduktion i forsvarsudgifterne på næsten en billion dollar over en tiårig periode.

/ritzau/

 

Dagens Gossip