USA: Tidskapsel fra 1795 afslører mønter og aviser

Skrevet af admin

07/01/2015

Dagens topnyheder

Mønter, gamle dokumenter og historiske artefakter gemte sig i en 220 år gammel tidskapsel, der natten til onsdag er blevet åbnet i Boston i den amerikanske delstat Massachusetts.

Den 4,5 kilo tunge bronzekapsel blev gravet op i sidste måned, og røntgenbilleder har tidligere vist, at kapslen indeholder mønter, en bronzemedalje med et portræt af den første amerikanske præsident, George Washington, og aviser.

Derfor var der heller ingen overraskelser, da kapslen afslørede sit historiske indhold bestående af blandt andet adskillige mønter - en enkelt helt tilbage fra 1652.

Også bronzemedaljen af George Washington og en sølvplade kom til syne sammen med koloniale optegnelser og aviser fra fortiden.

Bronzekapslen blev gravet ned i 1795 og fundet under Massachusetts State House i Boston, der er hjemsted for delstatens parlament.

Tidskapslen menes at være gravet ned af en af Amerikas grundlæggere, Samuel Adams, og sølvsmed og patriot Paul Revere. Sidstnævnte har angiveligt lavet sølvpladen, der er fundet i kapslen.

Afsløringen fandt sted på Museum of Fine Arts i Boston. Planen er, at de historiske genstande skal udstilles på museet i noget tid, inden at æsken og dens indhold bliver lagt tilbage i parlamentets ene hjørnesten. Muligvis med tilføjelser fra vores tid.

Det er første gang, at genstandene kan ses siden 1855, da kapslen blev fjernet og de genstande, der var i, blev rengjort og pakket ned i en kobberæske. Det skete, da rådhuset blev renoveret.

Det er anden gang, at man inden for kort tid finder en gammel tidskapsel. I oktober fandt man en kapsel i en løvestatue, der pryder byen.

Den er dateret 1901 og indeholder materialer fra præsidentkampagnen mellem William McKinley og Theodore Roosevelt

/ritzau/Reuters