USA-træner: Vi skal først hjem efter VM-finalen

Er det realistisk at forestille sig USA som den ene part i VM-finalen 13. juli?

Det ville give fald være en stor overraskelse, men amerikanernes tyske landstræner, Jürgen Klinsmann, har travlt med at indprente troen på sensationen hos sine spillere forud for tirsdagens 1/8-finale mod Belgien.

- Jürgen har ikke været andet end positiv. Han fortæller både os og vores familier, at vi skal ændre datoen for hjemrejsen til 14. eller 15. juli, fordi vi skal være her, indtil turneringen slutter, siger USA-forsvareren Omar Gonzalez ifølge nyhedsbureauet Reuters.

USA vandt bronze i det allerførste VM i 1930, men siden dengang er det bedste resultat kvartfinalepladsen i 2002.

Ved den lejlighed blev amerikanerne noget uheldigt sendt hjem af deres nuværende træners tyske landsmænd, og der er ifølge Klinsmann intet til hinder for, at holdet kan forbedre det resultat i Brasilien.

- Det viser bare, hvor positiv han er, og hvor meget han tror på dette hold, og selvfølgelig smitter det af på os alle sammen. Vi regner da med at skulle være her i et par uger endnu, siger Omar Gonzales.

USA slog Ghana, spillede uafgjort mod Portugal og tabte til Tyskland i den indledende runde. De fire point rakte til en andenplads i gruppe G og en kvalifikation til knockout-runden.

1/8-finalen mod Belgien spilles i Salvador tirsdag aften klokken 22 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip