USA vil bruge luftbaser i Spanien i ebola-indsats

USA har anmodet Spaniens regering om tilladelse til at bruge amerikanske luftbaser i landet til dets operationer i kampen mod ebola-krisen i Afrika, siger kilder i Pentagon.

- De amerikanske myndigheder har anmodet Spanien om at bruge de amerikanske baser i landet som et transitsted for logistikken og ingeniørarbejdet i forbindelse med opførelsen af felthospitaler i Liberia og Sierra Leone, siger kilderne til Reuters.

USA har fire baser i Spanien. De ligger i henholdsvis hovedstaden Madrid, Zaragoza, Sevilla samt Cadiz.

Om Spanien vil lade USA benytte luftbaserne til ebola-indsatsen ventes offentliggjort fredag, når den spanske forsvarsminister, Pedro Morenes, mødes med sin amerikanske kollega, Chuck Hagel, i Washington.

- Ingen fly vil transportere patienter eller personer, der mistænkes for at være smittet med ebola eller for at have været i kontakt med smittede personer. Spanien vil have ret til at inspicere flyene og passagererne, siger kilderne til Reuters.

Ebolaepidemien er en af de største internationale udfordringer på sundhedsområdet i mange år.

Det fastslog den amerikanske præsident, Barack Obama, da han holdt en 75 minutter lang videokonference om ebolakrisen onsdag med de politiske ledere fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip