Usædvanlige optagelser af ufødt baby forbløffer læger over hele verden

For første gang i verdenshistorien har forskere bevist, at fostre kan høre lyde inde i maven, når de kun er 16 uger gamle.

I studiet deltog kvinder, som var gravid i mellem 14. og 39. uge. Men det var ikke så meget det, at fostrene kunne høre, der fik lægerne til at tabe pusten. De begyndte også at bevæge deres mund og tunge, når de hørte lyde, så det så ud til, at de forsøgte at “synge med”. Det skriver Daily Mail.

Længe har det været accepteret, at ufødte børns hørelse er fuldt udviklet i uge 16 i graviditeten, men indtil nu har eksperter ikke troet, at børn faktisk kunne høre indtil 18 ugers-stadiet tidligst - men mest sandsynligt først i 26 ugers stadiet. Den gamle antagelse slår studiet en pæl igennem.

Resultatet var her, at fostre reagerer på musik, som bliver sendt ind i moderens skede. Reaktionen er, at de bevæger deres mund og tunge.

- Som om de prøver at tale eller synge, siger Dr. Marisa Lopez-Teijon, der ledte forskningsstudiet.

Læs også: Lille dreng har succesfuldt fået opereret sit hoved tilbage på kroppen efter uhyggelig bilulykke

Forskernes metode fra projektet kan bruges til at undersøge, om et foster er døvt - og derudover give forældrene mulighed for at sikre deres ufødte barns udvikling. Musik stimulerer nemlig den del af hjernen, man bruger til at kommunikere med.

Ved at høre lyde, responderer fostret ved at bevæge munden og tungen og sige lyde, hvilket er skridtet lige før at synge eller tale.

Forskerne fangede et af fostrene “synge” på video.

Se den nedenfor.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip