Usain Bolt: Jeg vil seriøst gå efter en fodboldkarriere

Sprinteren Usain Bolt vil helt seriøst forsøge at skabe sig en karriere som professionel fodboldspiller, når han indstiller karrieren efter OL om to år i Rio de Janeiro.

Den jamaicanske verdensrekordholder på 100 og 200 meteren er blevet interviewet af den svenske avis Aftonbladet, der har spurgt til Bolts fremtidsplaner.

- Jeg fortsætter med at arbejde sammen med Puma. Så meget ved jeg. Og så overvejer jeg at satse på en professionel fodboldkarriere. Give det en rigtig chance, siger 28-årige Bolt til avisens hjemmeside.

Aftonbladet spørger, om det vil være en seriøs satsning.

- Absolut. Det er målet. At skrive kontrakt med en klub i Europa. Ikke i den bedste række, men det skal være alvor. Jeg skal deltage i forsæsonen og spille nogle træningskampe.

- Jeg siger ikke, at jeg bliver en stor fodboldspiller, men når jeg ser det på tv, så tænker jeg en gang imellem, "hvor svært kan det være".

- Får jeg så at vide, at jeg er håbløs, så er det okay. Så har jeg i hvert fald givet det et forsøg, siger Usain Bolt.

Selv om jamaicaneren vil være 30 år, når han stopper atletikkarrieren, så er det ifølge Bolt ikke for sent at spille fodbold.

- Jeg vil være i god form, og Ryan Giggs fortsatte frem til, at han var 38 år, siger Bolt med henvisning til waliseren, der i dag er assistenttræner hos favoritholdet Manchester United.

Giggs holdt faktisk lidt længere ud på banen, da han i maj stoppede sin aktive karriere i en alder af 40 år.

/ritzau/