USA's forsvarsminister: Kampen mod IS bliver langvarig

Den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel siger lørdag aften på et pressemøde i Chiles hovedstad, Santiago, at irakiske sikkerhedsstyrker har fuld kontrol over Bagdad, men at belejringen af den syriske by Kobani bliver et "meget svært problem" at håndtere.

Samtidig siger han, at kampen mod Islamisk Stat bliver en langvarig kamp.

Lørdag holdt kurdiske militsfolk stand mod gentagne offensiver fra Islamisk Stat (IS) mod selve bymidten i den syriske grænseby Kobani, hvor der er frygt for, at den sidste flugtvej til Tyrkiet kan blive afskåret.

Militante fra IS angreb bymidten tidligt lørdag, efter at de fredag havde overtaget det kurdiske hovedkvarter.

Det nye angreb udløste 90 minutters hårde kampe, hvorefter jihadisterne trak sig tilbage igen, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Siden Islamisk Stats offensiv mod byen begyndte i midten af september, er over 500 mennesker blevet dræbt, og omkring 200.000 er flygtet over grænsen til Tyrkiet.

Den amerikanskledede koalition har også gennemført flere luftangreb mod IS omkring Kobani.

Adskillige hundrede civile menes fortsat at befinde sig i Kobani, og fredag advarede FN's fredsudsending, svenske Stefan de Mistura, mod, at de civile efter al sandsynlighed vil blive massakreret af IS-krigerne, hvis byen falder og bliver indtaget af islamisterne.

Fredag og lørdag blev der ifølge nyhedsbureauet AFP gennemført seks angreb i Syrien, hvoraf fire af dem var omkring Kobani. I Irak blev der gennemført tre luftangreb med hjælp fra Holland.

Lørdag aften oplyste Pentagon, at amerikanske militærfly har kastet proviant ned til irakiske tropper, der kæmper mod Islamisk Stat.

De nye forsyninger, der blev kastet ned til tropper i det nordlige Irak fredag og lørdag, bestod af 36 bundter med 7328 halal-måltider, knap 8000 liter vand og en stor mængde ammunition, skriver AFP.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip