USA's justitsminister: Angreb i Ferguson var afskyeligt

12/03/2015 17:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den amerikanske justitsminister, Eric Holder, kalder nedskydningen af to betjente i den urolige by Ferguson for et "afskyeligt angreb".

Holder mener, at angrebet, der tidligt torsdag sårede de to betjente, kan være med til at bremse reformer i byen vendt mod racisme.

Skyderiet opstod ved afslutningen af en demonstration foran politiets hovedkvarter i Ferguson, der er en forstad til St. Louis i staten Missouri.

Demonstrationen fandt sted ikke mange timer efter, at chefen for politikorpset i Ferguson, Tom Jackson, meddelte, at han træder tilbage.

I sidste uge fastslog justitsministeriet i en rapport, som blandt andet beskæftigede sig med en betjents nedskydning af en 18-årig sort dreng sidste sommer, at politikorpset i Ferguson er gennemsyret af en racistisk kultur og har svært ved at skelne mellem, hvad der er lovligt, og hvad der er ulovligt.

Politiet ved endnu ikke, hvem der natten til torsdag skød og sårede de to betjente, men fra torsdag morgen kunne politifolk med sporhunde ses gennemsøge området.

Politichefen i distriktet St. Louis, Jon Belmar, siger på et pressemøde, at betjentene var udsat for et baghold. Den ene blev skudt i ansigtet, mens den anden blev ramt i skulderen, men begge er torsdag eftermiddag dansk tid udskrevet fra hospitalet.

- Med Guds hjælp så mistede vi ikke to politifolk i aftens, konstaterer han.

En storjury har tidligere fastslået, den hvide politibetjent, der skød og dræbte den 18-årige sorte Michael Brown sidste år i forstaden til St. Louis, handlede inden for lovens rammer.

Den 18-åriges død og andre tilfælde i USA, hvor politiet tilsyneladende havde brugt dødelig magt mod sorte uden rimelig grund, førte til store demonstrationer i Ferguson og en række amerikanske byer.

/ritzau/Reuters