USA's regering: Angreb mod Nordkorea-film er alvorligt

USA's præsident, Barack Obama, er ifølge Det Hvide Hus chokeret over det hacker-angreb, der har ført til, at verdenspremieren på komedien "The Interview" foreløbig er droppet.

Filmen, der har Seth Rogen og James Franco i hovedrollerne, handler om to journalister, der af CIA bliver bedt om at slå den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ihjel under et besøg i Nordkorea.

Den kontroversielle komedie var sat til at have premiere i USA 25. december, men filmen er taget af plakaten, efter en hackergruppe kaldet Guardians of Peace fremsatte en række trusler mod alle biografgængere, der overvejer at se filmen i biografen.

I Det Hvide Hus er man rystet over angrebet, oplyser Obamas talsmand Josh Earnest, der samtidig kalder angrebet for et "alvorligt nationalt sikkerhedsanliggende".

Han fortæller, at sagen er videregivet til medlemmer af præsidentens nationale sikkerhedsråd, og at en efterforskningen er sat i gang.

I den forbindelse overvejer man også en række muligheder som modsvar på angrebet.

- Vores nationale sikkerhedsfolk er opmærksomme på, at folk, der udfører sådanne angreb, ofte er ude på at fremprovokere en reaktion. De tror måske, at en reaktion fra vores side - uanset hvordan den kan se ud - vil være til deres fordel, siger han.

Josh Earnest ønsker ikke at sige, om Nordkorea styre selv står bag angrebet, før efterforskningen er færdiggjort.

Onsdag forlød det ellers fra flere amerikanske regeringskilder, at angrebet kunne spores tilbage til styret i Pyongyang.

Nordkorea har også selv afvist at stå bag hackerangrebet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip