USA's tredjestørste lufthavn skærper sikkerhed efter styrt

admin

425 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Der er ingen grund til at løbe en unødig risiko, mener politiet i Los Angeles' internationale lufthavn (LAX), efter at et Egyptair-fly er forsvundet over Middelhavet.

For selv om det fortsat er uvist, hvad der er sket med flyet, har lufthavnen i USA valgt at øge sikkerheden, skriver en række lokale medier.

- Vores passagerers, ansattes og besøgendes sikkerhed er vores førsteprioritet. Set i lyset af Egyptair-fly MS804, der forsvandt over Middelhavet, har vi skærpet vores sikkerhed og antiterror-foranstaltninger i vores lufthavne, siger Belinda Joseph fra lufthavnspolitiet til tv-stationen CBS Los Angeles.

Oprustningen i sikkerhed vil foruden LAX-lufthavnen også omfatte lufthavnene LA/Ontario International Airport og Van Nuys Airport.

Egyptair-flyet MS804 forvandt tidsligt torsdag morgen, da det var på vej fra den franske hovedstad, Paris, til Kairo i Egypten.

Flyet befandt sig over Middelhavet i cirka 11 kilometers højde og cirka 16 kilometer inde i egyptisk luftrum, da det forsvandt fra radaren.

Der var 66 personer om bord på flyet, der formodes at være styrtet i haven. Årsagen er dog ukendt, og der spekuleres både i tekniske fejl, en bevidst handling fra piloten eller terror.

Belinda Joseph opfordrer passagerer og personale til at give myndighederne et praj, hvis de ser noget mistænkeligt ved de amerikanske lufthavne.

- Vi vurderer konstant efterretninger og begivenheder, der sker både nationalt og internationalt. Vi revurderer hele tiden sikkerheden, der er til stede, og vil opjustere og skærpe sikkerheden, hvis det er nødvendigt, siger hun til CBS Los Angeles.

Ifølge tv-stationen NBC Los Angeles vil lufthavnspolitiet ikke oplyse, hvordan sikkerheden konkret er blevet skærpet i kølvandet på torsdagens episode.

/ritzau/