Usikkert om hjerneopereret badmintonspiller skal til OL

admin

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

De danske badmintonherrer kan se frem til et OL med VM-guld i tasken, men der er stadig usikkerhed omkring, hvem der skal repræsentere Danmark i herredoublen i Rio.

Carsten Mogensen, der spiller sammen med Mathias Boe, faldt i februar om på et hotelværelse ved EM i Kazan og måtte opereres i hjernen.

Sportschef i Badminton Danmark Finn Trærup kan endnu ikke sige, om Carsten Mogensen kommer til at spille den danske double ved OL.

- Det er helt fantastisk, hvor han er i dag. Det havde jeg i min vildeste fantasi ikke forestillet mig på noget tidspunkt, så det er rigtigt godt. Så vidt jeg har forstået, fungerer han også i sit almindelige liv, hvilket jo er det allervigtigste.

- Han er godt på vej tilbage til badminton. Men vi kommer ikke udenom, at vi står i en situation, hvor vi med det, vi ved i dag, skal overveje, hvordan det ser ud for Mogensen i august, siger Finn Trærup.

32-årige Carsten Mogensen skal i næste uge spille sin første turnering, efter han faldt om. Her spiller han Indonesia Open sammen med Mathias Boe, der netop har været med til at vinde historisk guld ved hold-VM.

- Resultatet er ikke afgørende. Det er vigtigt, at Carsten Mogensen finder ud af, om han kan være med til en almindelig turnering og håndtere rejsen.

- Der bliver også en enorm nysgerrighed omkring ham, når han kommer til Indonesien, og er det noget, han kan håndtere?

- Det er nogle af de ting, som vi interesserer os for. Så må vi se, hvad der sker. Det er ikke rimeligt at forvente, at de laver topresultater med det udgangspunkt, de har, siger Finn Trærup.

Ifølge sportschefen vil Badminton Danmark tage stilling til, hvem der skal repræsentere Danmark i Rio, omkring slutningen af juni, når OL-træningen nærmer sig.

Bliver Carsten Mogensen og Mathias Boe ikke klar til OL, står de nykårede europamestre Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding højst sandsynligt klar til at tage pladsen.

Danmark har i alt seks medaljechancer ved OL i badminton. En plads i damesingle, mixeddouble, herredouble og damedouble, mens der er to danske pladser i herresingle.

/ritzau/