Uskarpe AaB misser førstepladsen mod FCV

02/03/2014

Foran et skuffet nordjysk hjemmepublikum spillede AaB og FC Vestsjælland søndag 0-0.

AaB kunne med en sejr have spillet sig op på en delt førsteplads, men den mulighed formåede nordjyderne ikke at udnytte. Det blev nemlig ikke til andet end forspildte chancer mod et solidt spillende FC Vestsjælland-mandskab.

AaB kan dog glæde sig over at have slået klubrekorden for flest kampe i træk på hjemmebane uden nederlag. Hele 15 gange i streg er de bolsjestribede nu gået fra græsset i Aalborg uden at tabe.

Men i dag var ikke en af de pænere præstationer fra det normalt pasningsstærke og flydende AaB-hold. Hjemmeholdet havde svært ved at bryde FC Vestsjællands kompakte defensiv, som også ofte resulterede i farlige omstillinger til oprykkerne fra Slagelse.

Men selvom udeholdets defensiv stod stærkt, havde AaB bestemt mulighederne til mere end det ene point.

Både Søren Frederiksen, Kasper Risgård og Rasmus Jönsson manglede skarpheden foran mål i første halvleg, mens AaB i anden halvleg også havde flere nærgående forsøg. Men den gyldne scoringsmulighed kom hjemmeholdet aldrig frem til i andet akt af kampen.

FC Vestsjælland var heller ikke ufarlige i Aalborg i dag. Specielt gennem omstillingerne kom udeholdet godt over kanterne og slog flere farlige bolde ind i AaB’s felt.

Men der blev ikke scoret i Aalborg i dag, og det betyder, at FC Vestsjælland med det ene point kommer op ved siden af Viborg i tabellen. De to hold har 22 point, men Vestsjælland må dog tage til takke med pladsen under stregen grundet en dårligere målscore.

Og AaB fik altså kun lov til at snuse til førstepladsen. De haler dog en smule ind på FC Midtjylland og er nu kun to point efter Herning-klubben.

AaB skal i næste spillerunde en tur til Aarhus, hvor de havde stor succes i midtugen. Her vandt nordjyderne nemlig hele 4-1 i pokalturneringen. FC Vestsjælland får hjemme i Slagelse besøg af Randers.