Ustabile præstationer bekymrer Morten Olsen

Med en måned til playoff-kampene, der afgør Danmarks EM-skæbne, er der nok at tænke på for landstræner Morten Olsen, når han mandag rejser hjem til Belgien efter landskampene mod Portugal og Frankrig.

For dagen efter nederlaget til franskmændene lægger Olsen ikke skjul på, at han langt fra er sikker på, hvordan hans stærkeste hold ser ud netop nu, fordi spillerne i øjeblikket svinger voldsomt i præstationerne.

- Det, der bekymrer mig, er, at vi har haft for store udsving - især på midtbanen. Den store opgave bliver at finde den midtbanekonstellation, der bringer stabiliteten tilbage. Det bliver umiddelbart svært, men vi har en måned, siger Olsen.

Mod Portugal brugte han Pierre-Emile Højbjerg og formstærke Daniel Wass på den centrale midtbane fra start, men det eksperiment mislykkedes.

Derfor var den mere velprøvede duo med William Kvist og Jakob Poulsen valgt til Frankrig-kampen, men det blev heller ikke nogen åbenlys succes.

- Jeg kan gøre to ting: Jeg kan holde fast i det, vi kender. Eller jeg kan bruge nogle spillere, der er i form, som jeg gjorde mod Portugal. Det skal vi overveje, siger han.

Han bruger Yussuf Poulsen som eksempel på, at det ikke altid er let at vide, hvad man får, når man sætter holdet.

- Mod Albanien i september leverede han en anden halvleg på et niveau, som hverken han eller jeg havde regnet med. Få dage efter ramte han så et absolut bundniveau mod Armenien.

- Vi valgte så i de seneste to kampe at sætte Martin Braithwaite ind i stedet. Det gik fint, men det er de valg, vi skal gøre, lyder det fra landstræneren.

Nu har han altså en måned til at fremtrylle den formular, der skal bringe Danmark til EM.

Meget af arbejdet skal foregå i landstrænerens hoved, for der bliver ikke meget tid til at lade spillerne præsentere deres aktuelle form på træningsbanen før de afgørende kampe.

- Når vi starter den første træning, skal vi have holdet klar. Det er de arbejdsvilkår, der er.

- Jeg er en træner, der har brug for træninger, men det får vi ikke. Der er mange gange brug for, at vi lige får de sidste detaljer på plads. I stedet er vi nødt til at kommunikere dem ud til spillerne, siger Morten Olsen.

Han understreger dog, at der ikke er nogen grund til at få en kollektiv fodbolddepression, fordi de seneste landskampe ikke er gået som håbet.

- Der er stadig en måned til den næste kamp, og tingene kan hurtigt vende, siger Morten Olsen.

Der er lodtrækning til playoff-kampene på søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip