Utilfreds ansat lammer store dele af flytrafikken i USA

En påsat brand i et kontrolcenter for flytrafik i Chicago har fredag ført til flere end 1700 aflyste flyafgange til og fra USA.

O'Hare-lufthavnen i Chicago, der er en af verdens travleste lufthavne, blev hårdt ramt, og det har skabt forsinkelser over hele landet, og det ventes at påvirke flytrafikken i USA og andre dele af verden resten af weekenden.

Branden opstod i et lufthavnsområde i byen Aurora nær Chicago, og den blev ifølge myndighederne startet af en lufthavnsansat. Branden blev hurtigt slukket og myndighederne udelukker et terrorrelateret motiv.

De amerikanske lufthavnsmyndigheder, FAA, oplyser, at flytrafikken vil blive normaliseret i løbet af et par dage.

Hændelsen skabte enorme forsinkelser i både O'Hare og Midway-lufthavnen og påvirkede fly fra næsten alle amerikanske delstater, Europa, Asien og Latinamerika.

Gerningsmanden er angiveligt en 36-årig mand, der var utilfreds med sin arbejdsplads. Han klippede en række ledninger over, der var essentielle for, at flykontrollen kunne udføre sin opgave. Herefter overhældte han ledningerne med benzin og satte ild til dem, skriver det lokale medie WGN.

Han forsøgte efterfølgende at tage sit eget liv.

O'Hare-lufthavnen har dagligt omkring 2700 afgange med omkring 220.000 passagerer.

/ritzau/Reuters