Uventet KHL-chance giver ishockeyback hård sommer

Hvis man hen over sommeren vil have fat i den danske ishockeylandsholdsspiller Jesper B. Jensen, er fitnesscentret et godt sted at lede.

Jensen er nemlig gået i skarp træning, inden han 20. juli begynder sin nye tilværelse i den finske storklub Jokerit, som spiller i den stærke østeuropæiske KHL-liga.

- Hvis jeg skal have en chance for at spille mig på holdet, skal jeg være fysisk helt klar, så jeg træner benhårdt hver dag hele sommeren, siger Jesper B. Jensen.

Jokerit har udstyret ham med et træningsprogram, som han følger minutiøst. Selv om han også tidligere har været seriøs i sommerpausen, regner han med, at formen er bedre end sædvanligt, når han stempler ind i Helsinki første gang.

- Det handler også om, at jeg ved, at det her er en stor chance for mig. Så jeg skal lige være 10 procent mere oppe i gear, end jeg plejer, siger Jesper B. Jensen.

Jokerit får markant dansk aftryk i den kommende sæson, hvor de to tidligere NHL-spillere Peter Regin og Philip Larsen også starter i klubben.

Jesper B. Jensen har hidtil spillet i Sverige, og efter en sæson i Färjestad, der ikke gik helt som håbet, er han selv en smule overrasket over, at han fik en kontrakt i det, der anses for at være verdens næststærkeste ishockeyliga.

- Det var ikke noget, jeg havde regnet med, men det er noget, jeg har drømt om. Det var nok det bedste, der kunne ske.

- Sidste sæson var lidt op og ned. Og det blev ikke helt det, jeg havde håbet. Så det er helt sikkert, fordi jeg spillede et godt VM, at jeg er blevet interessant for Jokerit, siger Jesper B. Jensen.

Han er klar over, at der ikke på forhånd er reserveret en plads på holdet til ham.

- Jeg skal op for at kæmpe for min plads og vise, hvad jeg kan. Jeg er ikke købt som en toptre-back, det er jeg helt klar over. Det har jeg ikke noget imod, for det her er en stor chance for mig, siger den kommende Jokerit-spiller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip