V: Angrebs-manual har intet med angreb at gøre

Det er ikke en angrebsmanual.

Sådan lyder det fra Venstres næstformand Kristian Jensen efter, TV2 er kommet i besiddelse af en "debatmappe" fra partiet, der blandt andet gennemgår "de bedste angreb" på forskellige politiske modstandere.

Blandt andet hedder det om Enhedslisten, at partiet vil "ødelægge Danmark", mens regeringen skal presses på løftebrud.

Men det er helt normalt i politik, at man på den måde ruster sig til debatter, siger Kristian Jensen.

- Vi har ikke lavet en angrebsmanual. Vi har lavet en debatmappe, som primært gennemgår, hvad venstres politik er. Og så er der også enkelte punkter, der peger på, hvordan man kan tydeliggøre forskellen mellem Venstre og andre partier, siger han.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen har flere gange understreget, at han som politiker er af den støbning, at han ikke vil nedgøre andres politik, men i stedet positivt fremlægge Venstres egne forslag:

- Jeg vil ikke pege fingre ad politiske modstandere for at have skabt problemerne, men i stedet komme med forslag til, hvordan de skal løses, har Lars Løkke Rasmussen blandt andet sagt fra Folketingets talerstol.

Et budskab, der i juni blev gentaget i et interview med Berlingske om at "droppe mudderkast":

- Vi bliver som politikere nødt til at ramme et højere ærlighedsniveau, hvor vi, der er i rollen som opposition, ikke bliver ved med at slå hårdt på, at nu er alting skidt. Jeg tror, at folk er trætte af det, lød det fra Løkke.

Venstreformanden ønsker ikke at udtale sig til Ritzau om debatoplægget med angrebspunkter. Men næstformand Kristian Jensen siger:

- Man skal være meget jomfruelig i sin tilgang til politik, hvis ikke man er klar over, at en del af det er, at stille andre til regnskab for, hvad de har gjort. vi bruger det meste af pladsen til at forklare, hvad Venstres politik er, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip