V: Auken skaber forvirring om afstemning med asylsnak

- Hvis der er nogen, der forvirrer her, så er det Margrete Auken.

Ulla Tørnæs, der sidder i Europa-Parlamentet for Venstre, er mildt sagt ikke enig med sin parlamentskollega fra SF Margrete Auken.

Auken siger i et interview med netavisen Altinget, at den folkeafstemning, der finder sted 3. december, også handler om EU's asyl- og indvandringspolitik.

Det til trods for at et flertal blandt ja-partierne udtrykkeligt har slået fast, at de ikke mener, at Danmark skal tilslutte sig EU's fælles asyl- og indvandringspolitik.

- Det er meget dumt af Løkke at blive ved med at påstå, at afstemningen intet har med asylsamarbejdet at gøre. Man behøver ikke være særlig intelligent for at opdage, at det er fup, siger Auken til Altinget og fortsætter:

- Hvis vi taber den her kampagne, så er det, fordi ja-siden har forvirret, hvad vi stemmer om.

Til det siger Ulla Tørnæs:

- Jeg ved ikke, hvor den vildfarelse stammer fra. Men Margrete Auken har tilsyneladende ikke brugt tid på at sætte sig ind i det lovforslag, vi stemmer om, siger Tørnæs.

Både SF og Venstre anbefaler et ja ved afstemningen 3. december. Det samme gør Socialdemokraterne, De Konservative, Radikale og Alternativet.

Mens partierne er uenige om, hvorvidt Danmark bør gå med i asyl- og indvandringspolitikken, så har S, R, V, SF og K givet hinanden veto over for aftalen netop på det område.

Og det veto har S, K og V, der ikke ønsker at komme med i asyl- og indvandringspolitikken, så yderligere suppleret med, at de vil kræve endnu en folkeafstemning, før der træffes sådan en beslutning.

Alligevel mener Margrete Auken, at et ja kan være en vej ind i EU's fælles udlændingepolitik.

- Vi bliver nødt til at få hele venstrefløjen og sådan nogle som "Venligboerne" til at forstå, at hvis vi overhovedet skal have en chance for at komme igennem med det, de gerne vil, så skal de stemme ja, forklarer Auken over for Altinget.

Ifølge Ulla Tørnæs er det imidlertid en helt forkert strategi.

- Her og nu handler det om at holde fast i, hvad vi stemmer om 3. december. Hvad Margrete Auken så har af ønsker for fremtiden eller politiske holdninger, det synes jeg, hun skal holde for sig selv, og i hvert fald ikke blande folkeafstemningen ind i, siger Tørnæs.

- Hun er helt klart med til at danne et fejlagtigt billede af, hvad vi skal stemme om.

Venstres ja-kampagne fokuserer på, at Danmark skal kunne fortsætte i Europol. Ifølge Tørnæs er der dog også andre gode grunde til at stemme ja.

Blandt andet at Danmark skal være omfattet af bekæmpelse af menneskehandel, børneporno og cyberkriminalitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip