V beskylder Bødskov for løftebrud om kvoteflygtninge

Kvoteflygtninge skal - uanset integrationsparathed - have lige mulighed for at komme til Danmark.

Sådan hedder det sig øverst på regeringsgrundlagets 53. side.

Sætningen var et opgør med den tidligere VK-regerings kriterier for modtagelse af FN-kvoteflygtninge, men nu overvejer justitsminister Morten Bødskov (S) alligevel at indføre et kriterium om, at flygtningene skal have "en relation til Danmark".

Og det er et klart brud med regeringsgrundlaget, mener Venstre.

- Det er jo klokkeklart noget andet end det, der står i regeringsgrundlaget, siger partiets integrationsordfører, Inger Støjberg.

- Det er dybt, mærkværdigt, at regeringen kommer med et nyt kriterium. Før valget var der nærmest ingen grænser for elendighederne i, at vi lagde integrationskriterier ind. Og nu kommer regeringen så selv med et nyt kriterium, siger hun og fortsætter:

- Det er ud over alle grænser mystisk, og jeg mener da, at ministeren må på banen og forklare, hvad han konkret mener.

Amnesty International kritiserer i Politiken justitsministerens tanker om at lade kvoteflygtningenes relationer til Danmark indgå i overvejelserne om, hvorvidt man vil lade dem komme hertil.

Justitsminister Morten Bødskov har ikke haft mulighed for at uddybe sine tanker, men Socialdemokraternes integrationsordfører, Ole Hækkerup, afviser enhver snak om løftebrud.

- Det er en glimrende diskussion, men kodeordet her er "overvejer", siger han med henvisning til, at Bødskov selv formulerer sine tanker om familierelationer som noget, "der er behov for at gennemtænke nøje".

Spørgsmål: Flugter det med regeringsgrundlaget?

- Det her flugter fuldstændig med regeringsgrundlaget. Der står jo, at man skal afskaffe kriterier om integrerbarhed, men det er jo ikke det samme, som man ikke kan have kriterier overhovedet, siger Ole Hækkerup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip