V-borgmester: Ændret planlov hjælper på flygtningehjælp

Skrevet af admin

21/04/2015

Dagens topnyheder

En ændring i planloven, som gør det nemmere for kommunerne at finde midlertidig indkvartering til flygtninge i for eksempel nedlagte virksomheder og tidligere plejehjem, skaber glæde i Rudersdal Kommune.

Tirsdag har borgmester Jens Ive (V) haft besøg af miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i en tom erhvervsvirksomhed i Birkerød i forbindelse med, at Folketinget vedtager en ændring i planloven.

- Jeg vil gerne kvittere positivt for, at miljøministeren er den første minister, der tager den handske op, som de danske kommuner har bedt regeringen om at se på i forhold til de udfordringer, kommunerne står over for i forbindelse med flygtningeindsatsen.

- Vi er kommet med en nødvendig ønskeseddel, så vi har en bare rimelig chance for at gennemføre integrationsindsatsen.

- Nu har vi fået den planmæssige del på plads. Vi har dog stadig til gode at høre fra både integrationsministeren og finansministeren, men miljøministeren løfter sin del af problemet, siger Jens Ive til Ritzau.

Rudersdal Kommune har i øjeblikket plads til omkring 100 flygtninge. Landets kommuner er presset af det akutte behov for at finde indkvartering til de flygtninge, som for eksempel er kommet til Danmark på grund af krigen i Syrien.

- Indtil videre har vi etableret cirka 100 pladser, og vi skal nok op på noget, der ligner det dobbelte, og det skal være under ordentlige vilkår.

- Vi har været udfordret af, at når vi kigger på erhvervsområder, så ville det tage halvandet år, hvis man skulle lave ny lokalplan, så man kunne benytte bygninger med erhvervsstatus til flygtningeformål.

- Det gør dette lovforslag noget ved, så vi inden for en måned kan konvertere erhvervsarealer til flygtningene, siger Jens Ive.

Det er frivilligt for kommunerne, om de ønsker at gøre brug af lovændringen, siger Brosbøl.

- Det er helt op til kommunerne, om de vil bruge bestemmelserne eller følge de almindelige regler i planloven. I denne helt særlige situation skal de have muligheden for at kunne handle hurtigt. Den mulighed får de nu, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/