V: DA viser den rette vej med at sænke sociale ydelser

Det er tankevækkende, at Danmark kunne finde offentlige besparelser for mere end 60 milliarder kroner og sende 85.000 flere danskere i job ved at sænke de sociale ydelser.

Det siger Venstres næstformand, Kristian Jensen, om, at Dansk Arbejdsgiverforening (DA), nu foreslår at slanke de sociale ydelser fra førtidspension over sygedagpenge og fleksjob til kontanthjælp.

DA har hentet inspiration i Sverige, hvor det på otte år er lykkedes at få flere end 200.000 personer væk fra overførselsindkomster.

- DA har en række konkrete forslag. Retningen er rigtig, men jeg kan ikke sige, at vi er enige med DA i alt. Vi er enige i udfordringen. Derfor er vi selv kommet med et kontanthjælpsloft, som skal give adgang til lavere skat på arbejde, siger Kristian Jensen.

DA vil sænke kontanthjælp for forsørgere over 30 år med over 1000 kroner om måneden. Sygedagpenge og førtidspension skal beskæres med over 4000 kroner.

Så vil tre ydelser alle ligge på det samme niveau: Lidt over 13.500 kroner om måneden.

- Vi har præcis samme mål som DA. At det skal betale sig at arbejde. Venstre har sagt ganske tydeligt, at vi vil lave en jobreform med et moderne kontanthjælpsloft. Vi arbejder stille og roligt med, hvad det indeholder, siger Kristian Jensen.

I Venstres bagland kritiserer flere partimedlemmer i Jyllands Posten, at partitoppen ikke melder klarere ud om kontanthjælpsloftet. Nogle efterlyser klar kontraktpolitik som hos statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

- I seneste valgkamp var Helle Thorning-Schmidt (S) og Bjarne Corydon (S) meget præcise. Til gengæld gennemførte de intet af det bagefter. Venstre kommer ikke ud i de løftebrud, som Socialdemokratrene og SR-regeringen har, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip