V: Det er kun valgresultatet der gælder - ikke målinger

admin

|

14/10/2013

Dagens topnyheder

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, tager det med sindsro, at partiet i en ny Voxmeter-måling udarbejdet for Ritzau lander på det laveste niveau siden folketingsvalget i september 2011.

- Målinger går op og ned. Og der er kun én måling, der gælder, og det er valgresultatet. Det sagde jeg også dengang, vi lå markant højere i målingerne, siger hun.

Mere præcist går partiet på en uge tilbage fra 30,1 til 28,4 procent af stemmerne.

Det svarer til, at Venstre har smidt tre mandater, som omvendt er faldet ned i favnen på Socialdemokraterne, der nu ligger til at få 22,5 procent af stemmerne.

Det har været en hård uge for Venstre og partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, der er kommet i politisk modvind på flere leder og kanter.

Især debatten om Løkkes luksuriøse rejsevaner som formand for klimaorganisationen GGGI, hvor han har ladet sig fragte rundt i verden på luftfartens absolutte limousine-niveau, førsteklasse, har skabt overskrifter.

- Der er ingen tvivl om, at der har været fokus på alt andet end den vigtige politiske dagsorden, som Venstre kæmper for. Den er gledet i baggrunden.

- Og det er også derfor, at Lars Løkke Rasmussen klart og tydeligt har beklaget, at han ikke langt tidligere i forløbet ændrede de rejseregler, der er gældende i GGGI, og også har påtaget sig det ansvar, siger Ellen Trane Nørby.

Venstres politiske ordfører har noteret sig, at en tilbagegang i målingerne ikke rokker ved Venstres position som Danmarks største parti.

- Vi fik et godt resultat ved sidste valg, hvor vi gik frem. Og det, jeg glæder mig over i den her måling, er, at der fortsat er opbakning til at få en ny statsminister i Danmark.

- Så jeg håber, at der efter en uge med fokus på alt andet end de politiske udfordringer, som vores samfund står over for, kan komme mere fokus på den finanslovforhandling, som vi skal i gang med, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/