V: Familien skulle få Løkke ovenpå efter valgkamp

Efter Venstres strategi som oppositionsparti var lagt på Mallorca efter valgnederlaget i 2011, skulle Lars Løkke Rasmussens (V) familie flyves til Mallorca på Venstres regning, fordi formanden skulle ovenpå igen.

Sådan lyder forklaringen fra Venstres partisekretær Claus Richter, efter at Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af bilag, der viser, at Lars Løkkes familie har fået betalt en rejse af Venstre.

- Vi skulle lave en nye strategi for Venstre i opposition, og i den forbindelse traf vi den beslutning i forlængelse af seminaret at invitere Solrun og deres yngste søn med ned til Mallorca, siger Venstres partisekretær Claus Richter til Ritzau.

Lars Løkkes hustru Solrun og den yngste søn fik derfor en flybillet til 11.000 kroner af partiet. Men de kom først til Mallorca, efter at det såkaldte strategi-seminar var overstået.

- Vi traf beslutningen, efter at Venstres formand havde ført valgkamp 24 timer i døgnet i flere uger, om at formanden skulle have mulighed for at komme ovenpå efter en hård periode, og for at han fik lejlighed til at se sin familie, og så valgte vi at gøre det på den her måde, siger Richter.

Partisekretæren har sammen med Claus Hjort Frederiksen skrevet til Venstres medlemmer om den betalte rejse, fordi formanden havde ført en hård valgkamp.

Spørgsmål: Næstformand Kristian Jensen førte vel også en hård valgkamp, fik hans familie også betalt en rejse?

- Vi havde 10.000 frivillige, som førte en hård valgkamp, men nu var udgangspunktet, at der skulle fastlægges en ny strategi og nye mål i opposition, og der er det formanden, som udstikker de retningslinjer,

Spørgsmål: Hvorfor er det nødvendigt at informere jeres medlemmer i et brev om, hvad Venstre har betalt for formanden?

- Vi har en formodning om, at Ekstra Bladet har flere historier på vej, og det vil vi gerne komme i forkøbet, samtidig vil vi gerne informere om vores principielle holdning.

Spørgsmål: I skriver, at det er et angreb fra Ekstra Bladet og flere medier. Er det jeg laver lige nu også et angreb?

- Nej.

Spørgsmål: Hvad mener I så med angreb?

- Det er et tilrettelagt angreb på Venstre.

Spørgsmål: Er det ikke i orden at spørge ind til, hvad I bruger pengene på, når I får statsstøtte?

- Det er selvfølgelig i orden, men vi kan se, at det er tilrettelagt 14 dage før valget til Europaparlamentet af nogle, som ikke er Venstre venligsindet. Vi så det også under kommunalvalgkampen, siger Claus Richter.

Spørgsmål: Vil I blive ved med at betale for hustru og børns rejser fremover?

- Hvis vi vurderer, at formanden og hustru skal deltage i for eksempel et landsmøde, så betaler vi selvfølgelig det.

Spørgsmål: Men på Mallorca skulle familien ikke med til noget. Solrun og den yngste søn kom jo efter strategi-seminaret. Vil I også betale for rejser efter arrangementer?

- Det kan jeg slet ikke kommentere. Du kender selv, at hvis man har arbejdet hårdt i længere tid, så er det en god idé at sunde sig, og hvis man også skal være sammen med sin familie, så traf vi den beslutning, at give Lars mulighed for at invitere sin familie ned, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip