V forstår kommuners skepsis for bestemte flygtninge

Venstre har forståelse for, at nogle kommuner frabeder sig at få anvist tjetjenere og romaer til kommunen, når de taler med Udlændingestyrelsen.

Det siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen.

- Kommunerne er under et gevaldigt asylpres for tiden, og derfor kan man ikke andet end udtrykke forståelse for, at de forsøger at komme nemmest om ved opgaven, siger Martin Geertsen i en skriftlig kommentar.

- Problemet lige nu er i min optik ikke kommunernes håndtering af udfordringen, men at regeringen tager for let på tilstrømningen af asylansøgere.

Blandt de skeptiske kommuner er Haderslev, Skive og Brønderslev, skriver Berlingske. Alle tre kommuner udpeger tjetjenere som den gruppe, de gerne vil undgå. Det er dybt kritisabelt, mener flere parter.

- Jeg synes, at integrationsloven meget tydeligt gør det klart, at man ikke må skelne mellem nationaliteter, når mennesker har brug for hjælp. Det er et meget dårligt signal at sende, mener Socialdemokraternes integrationsordfører, Mette Reissmann.

- Det medvirker blot til, at nogle flygtninge behandles bedre end andre, siger hun.

Advokat Bjørn Dilou Jacobsen, som har speciale i udlændingeret og ligebehandling, vurderer, at kommunerne går for langt.

- Man må som udgangspunkt aldrig forskelsbehandle direkte på grund af race eller etnicitet. Når man forskelsbehandler indirekte, så skal det være sagligt og proportionalt, siger han til Berlingske.

Dansk Røde Kors finder det i orden, at kommunerne prioriterer efter nationalitet, når de og Udlændingestyrelsen finder den rette balance.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip