V: Hackersag skal have politisk konsekvens

Det er ikke nok, at politiet og justitsministeren beklager, at Danmark var for længe om at reagere på en svensk henvendelse i den såkaldte hackersag.

Sagen viste sig at omfatte et hackerangreb på en række offentlige registre, som gav de digitale indbrudstyve adgang til personfølsomme oplysninger.

- Der er begået alvorlige fejl, og det skal regeringen holdes ansvarlig for, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, til TV2 News efter et lukket samråd med justitsministeren.

Tidligere på dagen udsendte Rigspolitiet en undskyldning for, at man var et halvt år om at igangsætte efterforskningen af sagen.

Allerede i juni 2012 fik man en henvendelse fra svensk politi om sagen, men først i januar året efter satte den danske ordensmagt gang i en efterforskning.

Men den beklagelse er ikke nok for Venstre, som vil have regeringen stillet formelt til regnskab.

- Visse ting kan man sige undskyld for, og andre ting må have nogle konsekvenser. Hvis vi skal undgå lignende fejl, er vi nødt til at holde regeringen oppe på, at man sikrer personfølsomme oplysninger, siger Karsten Lauritzen.

Justitsministeren beklager ligesom politiet forløbet, men hun er mere fokuseret på at fremtidssikre de offentlige registre mod hackerangreb.

- Jeg er altid optaget af, at vi tager ansvaret for det, vi skal, men jeg synes, det vigtigste er, at vi får rettet op på mekanismerne, så myndighederne reagerer, hvis i fremtiden bliver mødt af et hackerangreb, siger Mette Frederiksen (S) til TV2 News.

Hun understreger, at hun ikke tager let på sagen.

- Jeg synes, det er en meget alvorlig sag. Når to hackere får afgang til personfølsomme oplysninger og politiets interne oplysninger, så er det et anslag mod det danske demokrati.

- Selvfølgelig er det ikke nok at beklage fra politiets side. Det vigtigste er, at man er sikker på, at de danske myndigheder får rettet op på sikkerheden om de personfølsomme oplysninger, fastslår ministeren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip