V: Henvisning til farlig læge er tegn på manglende omsorg

Der er tale om en klar og alvorlig fejl, når det offentlige sundhedsvæsen på nettet, sundhed.dk, under fanebladet "Find behandler" henviser til en læge, der har fået frataget sin autorisation og betegnes som farlig for patienterne.

Det mener Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde.

- Det her er sjusk og set med mine øjne en klar og alvorlig fejl. Det er et tegn på mangel på omsorg for patienterne, siger sundhedsordføreren til Ritzau.

Overfor Politiken påpeger vicedirektør i Center for Sundhed i Region Hovedstaden Else Hjortsø, at læger er selvstændigt erhvervsdrivende, og at de derfor kan have ansat en lægevikar, der kører klinikken videre, selvom de ikke længere selv på praktisere.

- Derfor står de fortsat på sundhed.dk, da der henvises til deres klinik, siger Else Hjortsø til avisen.

Men det sender et helt forkert signal, mener Sophie Løhde.

- Det er tydeligvis en argumentation, der sætter systemet før patienterne. Læger, der har fået frataget deres autorisation, har ikke en pind at gøre under funktionen "Find behandler".

- Hvis navnet skal optræde, skal det være tydeligt for enhver, at vedkommende ikke har autorisation, og at vedkommende er til fare for patienter, mener sundhedsordføreren.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, bryder sig heller ikke om hjemmesidens opbygning.

- Det er et problem, at han figurerer. Det er klart ønskværdigt, at hvis man har fået frataget sin autorisation, så bør man heller ikke blive markedsført som sådan.

- Det må der skabes klarhed over, siger sundhedsordføreren, der imidlertid ikke ønsker at give et nøjagtigt bud på, hvordan denne klarhed i praksis skal se ud.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip