V: Høring af embedsmænd i Zornig-sag tyder på problemer

- Når ministeren vil have nogle embedsmænd til at forholde sig til rapporten, så bekræfter det mig i, at der er nogle problemer i ministeriet, som skal belyses.

Sådan siger Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, efter, at tre embedsmænd fra Socialministeriet skal redegøre for deres rolle i den såkaldte Zornig-sag, hvor projektet Stemmer på Kanten fik tildelt en million kroner.

Efter at daværende socialminister Annette Vilhelmsen (SF) for rullende kameraer forærede Lisbeth Zornig Andersen en million kroner til hendes projekt Stemmer på Kanten, blev der igangsat en advokatundersøgelse, og det er nu den undersøgelse embedsmændene skal forholde sig til.

Eyvind Vesselbo, der endnu ikke har set rapporten, mener dog, at embedsmandshøringen er et tegn på problemer, som der skal kigges på.

- Min holdning har hele tiden været, at grunden til at Annette Vilhelmsen kom i klemme, så var det på grund af systemet. På grund af den måde som puljerne bliver administreret på, forklarer han.

Manu Sareen siger i pressemeddelelsen, at rapporten vil blive offentliggjort i sin helhed, når embedsmændene har haft mulighed for at udtale sig, men det mener Eyvind Vesselbo er beklageligt.

- I den mail jeg har fået fra ministeren står der, at rapporten ville blive offentliggjort, når ministeren havde modtaget den. Så det tyder på, at ministeren tilbageholder informationer for Folketinget, siger han.

Daværende socialminister Annette Vilhelmsen har erkendt, at hendes løfte om en million kroner til Huset Zornig forud for kommunalvalget i efteråret fik store konsekvenser, og hun har i e-bogen "Det røde felt" udtalt, at hun er ked af sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip