V: Junckers lovede kamp mod skattely klinger hult

Margrethe Vestager skal helt til bunds i sagen om multinationale selskabers tilsyneladende systematiserede skatteunddragelse i Luxembourg - en sag, der nu har sat hendes chef, EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker, under pres.

Sådan lyder det fra EU-parlamentariker fra Venstre, Ulla Tørnæs, der mener, at Junckers forsikringer til parlamentet om at sætte hårdt ind over for skattely klinger hult i lyset af sagen.

Ifølge en lang række medier over hele Europa, der har haft adgang til dokumenterne, så har PwC efter aftale med skattemyndighederne i Luxembourg strikket selskabskonstruktioner sammen, der giver multinationale selskaber tæt på nul-skat i deres "hjemlande".

Og det sætter nu fokus på Jean-Claude Juncker, der i mange år var finansminister og premierminister i Luxembourg.

- Under den liberale gruppes høring af Juncker spurgte vi specifikt ind til skatte-dumping og unfair skattekonkurrence mellem EU-landene, hvor Juncker forsikrede os om, at det er et område, han vil være opmærksom på, siger Ulla Tørnæs.

- Junckers udtalelser klinger meget hult, efter de nye oplysninger er kommet frem, derfor må Juncker også selv være interesseret i at få det her undersøgt, siger hun og fortsætter:

- Vi kender fortsat ikke alle detaljer i denne sag, men uanset om der er begået noget ulovligt i Luxembourg eller ej, er det både umoralsk og usympatisk, hvis det viser sig, at Luxembourg systematisk har hjulpet multinationale selskaber med at undgå at betale skat i andre EU-lande.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip