V-kilde: Venstre kan holde landsmøde 21. juni

Venstre holder måske ekstraordinært landsmøde 21. juni. Det sker, hvis en tredjedel af hovedbestyrelsen tirsdag aften kræver valg af en ny formand i stedet for Lars Løkke Rasmussen. Eller hvis Løkke strækker gevær, fordi modstanden mod ham har vokset sig for massiv i Venstre.

Det siger et folketingsmedlem, som betinger sig anonymitet, til Ritzau.

- Man kunne forestille sig, at han trækker sig ved gruppemødet. For øjeblikket laver han partiskadelig virksomhed. Enhver formand, der vil sit parti det godt, var gået for en uge siden, siger Venstre-politikeren og tilføjer:

- Jeg tror, at det ender med et ekstraordinært landsmøde 21. juni. Hvis det ikke er afklaret inden sommer, så får journalisterne travlt.

Hidtil har tre folketingsmedlemmer - Birthe Rønn Hornbech, Kim Andersen og Preben Bang Henriksen - afsvoret Løkke. Desuden har politisk ordfører Inger Støjberg fået en e-mail fra et kritisk folketingsmedlem, der også vil af med partiformanden.

Flere kritikere kan være klar ved gruppemødet tirsdag formiddag.

De kommer måske fra Venstres unge folketingsmedlemmer, hvis lokalforeninger har taget afstand fra Løkke. Det kunne ifølge Ritzaus oplysninger være Mads Rørvig i Silkeborg, Torsten Schack Pedersen i Thisted eller Karsten Lauritzen i Nordjylland.

- Hvis nogle tager ordet ved gruppemødet, så eksploderer det. Så vil nogle angribe dem, og de vil angribe tilbage, lyder vurderingen fra den anonyme kilde i folketingsgruppen.

Venstre er allerede kastet ud i en magtkamp mellem Løkke og næstformanden Kristian Jensen, som flere lokalforeninger peger på som ny formand.

Det kan ende blodigt som i Socialdemokratiet, da næstformanden Poul Nyrup Rasmussen i april 1992 afløste formanden Svend Auken ved et ekstraordinært landsmøde, hedder det.

- Problemet er, at vi står med to kandidater, som ganske givet ikke kan blive statsminister. Det er noget forfærdeligt juks. Det er ligesom i Donetsk. Man har ladet krigen gå ind i Venstres enkelte lokalforeninger, siger Venstre-medlemmet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip