V-lokalformænd vil have flere milliarder til sundhed

Fem milliarder kroner ekstra til sundhedsvæsnet over de næste år er ikke nok.

Sådan lyder budskabet fra flere af Venstres lokalformænd, der kræver en større økonomisk indsprøjtning til sundhedsområdet end de fem milliarder, som regeringen har spillet ud med i sit finanslovforslag. Dermed lægger dele af baglandet pres på partitoppen forud for Venstres finanslovudspil, skriver Jyllands Posten.

Avisen har spurgt Venstres knap 100 lokalformænd, om de mener, at fem milliarder kroner er "for lidt at afsætte", "et passende beløb" eller "for meget at afsætte". 27 har svaret, og 12 af dem vil have afsat mere end fem milliarder til sundhedsvæsnet. To mener, at beløbet er for stort.

- Jeg forestiller mig da, at Venstre har mere end fem milliarder kroner mere til sygehusene. Ikke bare for at overbyde, men fordi det er nødvendigt, lyder det ifølge Jyllands-Posten fra lokalformand i Ishøj, Lars Jensen.

Henrik Buchhave, V-lokalformand i Frederikshavn, er heller ikke imponeret over de fem milliarder, som regeringen blandt andet vil prioritere til kræftsyge, kronikere og udsatte.

- Som udgangspunkt skal der tilføres 10-12 milliarder kroner for at holde status quo. Men man kan ikke sige det helt så firkantet, for det kommer også an på, hvordan man bruger pengene, siger han til avisen.

Venstre har kritiseret regeringen for med sit forslag at spille hasard med dansk økonomi.

Sundhedsordfører Sophie Løhde (V) erklærer sig over for Jyllands-Posten "helt enig" med baglandet i, at sundheden skal prioriteres højt. Det vil man ifølge hende kunne se, når Venstre om kort tid fremlægger sit forslag til en finanslov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip