V-minister fortryder skattelettelser til erhvervslivet

Et halvt år efter forhandlingerne om finansloven gør skatteminister Karsten Lauritzen (V) sig nu overvejelser om de skattelettelser, som hans parti indførte. Det skriver han i en kronik i Børsen tirsdag.

- Vi må erkende, at hvis de økonomiske udfordringer havde været lige så lysende klare i efteråret, var flere af de penge, som gik til erhvervslivets skattelettelser, nok gået til øget velfærd eller til flygtningeregningen, skriver Karsten Lauritzen i Børsen.

I et kort interview med avisen understreger han dog, at han ikke fortryder skattelettelserne.

- Jeg fortryder ingen skattelettelser. Jeg glæder mig over dem, siger han til Børsen.

På finansloven blev der givet 1,3 milliarder kroner til erhvervslivet. En udskrivning som ministeren afviser vil komme til at gentage sig, når der skal ses på erhvervs- og kapitalbeskatningen i regeringens kommende økonomiske 2025-plan.

Regeringen har hele tiden været presset af på den ene side Liberal Alliance, der har krævet skattelettelser, mens Dansk Folkeparti i sidste uge kom med en klar udmelding, da DF-formand Kristian Thulesen Dahl udtalte, at partiet nægter at lægge stemmer til skattelettelser i denne valgperiode på grund af de stigende flygtningeudgifter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen valgte tidligere på året at udsætte forhandlingerne om en skattereform til efteråret.

Det fik LA til at meddele, at partiet ikke kunne garantere regeringens overlevelse efter grundlovsdag, hvis der ikke kom skattelettelser på bordet.

Siden er tidsfristen blevet forlænget til slutningen af året, men det ser ikke ud til at gøre slagsmålet om skatten mindre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip