V og K dropper kritik af ejendomsvurderinger

Venstre og De Konservative har været stærkt kritiske over for regeringens plan om at forlænge de fejlbehæftede ejendomsvurderinger fra 2011 til også at gælde i 2013 og 2014.

Men som en del af finanslovaftalen for 2014 vil de to borgerlige oppositionspartier nu lægge deres modstand mod regeringens lovforslag på hylden.

- Venstre og Det Konservative Folkeparti (...) er som led i finansloven for 2014 indstillet på, at partierne hverken stemmer for eller imod lovforslaget, således at lovforslaget vedtages, fremgår det af finanslovaftalen.

Det skortede ellers ikke på kritikken, da skatteminister Holger K. Nielsen (SF) mandag i sidste uge fremlagde et lovforslag om at forlænge ejendomsvurderingerne med et nedslag på op til fem procent.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, gik forrest med et harmdirrende indlæg på Facebook.

- Rystende at regeringen og Enhedslisten i ly af kommunalvalget - og i totalt fravær af dækning af den landspolitiske dagsorden (...) har lavet en ringe, ringe, ringe aftale om ejendomsbeskatningen. Alt for mange boligejere skal nu betale alt for meget i skat i alt for lang tid, skrev Løkke.

Og kritikken var ikke mindre skarp hos De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, som kaldte forslaget for "hamrende uretfærdigt over for landets boligejere".

- Det er et slag i ansigtet på landets boligejere og en katastrofe for boligmarkedet.

- De fem procent, som regeringen lægger op til at sænke ejendomsvurderingen, hjælper kun meget få husejere, langt hovedparten vil stadig blive langsomt flået af den stigende grundskyld, smældede Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Men med finanslovaftalen er kritikken altså lagt på hylden og erstattet af en såkaldt gul stemme, når forslaget skal til afstemning i Folketingssalen.

Dermed kan skatteministeren se frem til tiltrængt ro omkring de udskældte ejendomsvurderinger.

Rigsrevisionen udsendte i august en beretning, som afdækkede omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger. Siden har området dannet politisk skydeskive for oppositionen mod regeringen.

Rigsrevisionen kritiserede blandt andet, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene blev handlet til.

De fejlbehæftede vurderinger betyder for tusindvis af boligejernes vedkommende, at de har betalt for meget i skat, mens andre har betalt for lidt i skat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip