V og K vil udelukke matchfixere på livstid

Hvis man bliver fundet skyldig i matchfixing, så skal man udelukkes fra elitesport på livstid.

Så klar er beskeden fra den nuværende idrætsordfører og tidligere kultur- og justitsminister Brian Mikkelsen (K) og Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen.

- Efter min mening er der ikke nogen pardon. I doping har man straffet gradvist med to år og op til livstid, fordi der kan være fejl involveret.

- Men hvis man er involveret i matchfixing, så ved man godt, hvad man går ind til. Så ødelægger man sporten og gør det for at berige sig selv, siger Brian Mikkelsen.

Han suppleres af Michael Aastrup Jensen:

- Vi skal demonstrere fra start af, at det har alvorlige konsekvenser overhovedet at tænke på sådan noget. En kort karantæne vil ikke have nogen effekt, så jeg synes, at livstidsudelukkelse helt klart er en løsningsmodel, siger V-ordføreren.

Spørgsmålet om matchfixing er yderst aktuelt, nu da seks spillere ifølge Berlingske Søndag er sigtet af politiet for at have fixet to førstedivisionskampe i fodbold tilbage i efteråret 2010.

Brian Mikkelsen vil give politiet bedre mulighed for at efterforske matchfixing blandt andet gennem at oprette en ny task force:

- Der skal være en speciel lovparagraf på området. Det har man i andre lande, og det vil betyde, at politiet vil prioritere det højere, og at de kan bruge nogle efterforskningsmetoder, de ellers ikke kan bruge.

Han foreslår, at det skal være en særlig efterforskningsenhed i én politikreds, som har ansvaret for området, "fordi der forhåbentlig ikke opstår 1000 sager".

- Og der burde være nogle specielle dommere, som dømmer inden for matchfixing. Man skal udpege en håndfuld dommere og domstole, som kan dømme i de her sager, fordi det kræver en enorm viden på området, siger Brian Mikkelsen.

Begge de to borgerlige politikere kalder matchfixing for den største trussel mod sporten i Danmark.

Mister tilskuere, unge udøvere og sponsorer illusionen om, at sporten foregår på fair og lige vilkår, vil fascinationen og opbakningen til idrætten forsvinde, siger de.

/ritzau/

 

Dagens Gossip