V og S vil skyde 130 millioner i skatteankestyrelse

19/04/2016 01:08

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Klagesagerne hober sig op i Skatteankestyrelsen, og situationen er så uholdbar, at regeringen og Socialdemokraterne nu går sammen om en redningsaktion.

Den skal give Skatteankestyrelsen en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 115 millioner kroner - penge, der gør det muligt for den trængte styrelse at fastholde 130 ekstra medarbejdere frem til foråret 2019.

Det skriver Politiken.

Skatteankestyrelsen kæmper med en sagspukkel på op mod 30.000 uafsluttede sager.

Det gør ventetiderne endnu længere for borgere, der klager over skattemyndighedernes afgørelser. Lige nu må de vente 13 måneder på en afgørelse mod cirka otte måneder i 2014.

- Selv om ankestyrelsen har fået flere penge og medarbejdere, må vi bare konstatere, at sagsbunkerne hele tiden vokser, og at borgerne må vente urimelig længe på at få afgjort deres klagesager, siger Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, til Politiken.

Skatteankestyrelsen fik allerede sidste år en ekstra bevilling på 180 millioner kroner. Dermed blev det muligt for styrelsen at ansætte 130 nye medarbejdere. Men bevillingen løber kun frem til 2017, og det er endnu ikke for alvor lykkedes at få tyndet ud i bunken af klagesager.

Nu bliver bevillingen forlænget frem til 2019, hvor parterne igen vil overveje bemandingen. Det er kernen i den plan, skatteminister Karsten Lauritzen (V) i dag vil præsentere for Folketingets partier.

- Vi har lyttet til Socialdemokraterne og må erkende, at sagsbehandlingstiden vokser, selv om styrelsen fik en ekstrabevilling af den tidligere regering. Derfor forlænger vi bevillingen, så vi forhåbentlig kan komme til bunds i klagesagerne og få en acceptabel sagsbehandlingstid for borgerne, siger ministeren til Politiken.

Med redningsaktionen vil S og V samtidig gøre det muligt at indføre en sagsbehandlingsgaranti for bestemte typer af klagesager. Garantien skal først forhandles på plads til efteråret, men Lauritzen og Petersen er enige om målet:

- Det bør altså ikke tage mere end seks måneder at afgøre en almindelig klagesag, siger Lauritzen, og "det må meget gerne gå endnu hurtigere", tilføjer Petersen.

Og så er det helt afgørende at få afviklet bunken af klagesager inden foråret 2019, mener de begge. For her venter den næste flodbølge af klagesager, når regeringen præsenterer det nye system for danskernes ejendomsvurderinger og giver boligejerne mulighed for at klage over de gamle.

/ritzau/