V om LA's 124.000 job: Vi skal også sikre velfærden

Venstre vil kun love at lette bundskatten for de fattigste i arbejde. Partiet lover ikke som Liberal Alliance at sløjfe topskat og registreringsafgift, sikre alle et årligt bundfradrag på 84.000 kroner, fastfryse grundskylden og sænke selskabsskatten til 12,5 procent.

Det siger Venstres næstformand Kristian Jensen om Liberal Alliances økonomiske politik. Den skaber 124.000 job på ti år, giver skattelettelser på 113 milliarder kroner og øger væksten med 108 milliarder kroner ifølge Finansministeriet, skriver Berlingske.

- Vi er enige i, at det skaber mere vækst, hvis man sætter skatter og afgifter ned. Men vi kan kun love skattelettelser, som vi også kan finde en realistisk finansiering for, siger Kristian Jensen.

Selv om han ser problemer med selskabsskat og høj registreringsafgift på biler, så satser Venstre i bunden af skatteskalaen, forklarer han.

- Det vigtigste for Venstre er at sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster. Dér har vi et kæmpe problem med, at det ikke kan betale sig at tage sig et arbejde, siger Kristian Jensen.

Liberal Alliance vil effektivisere det offentlige med ti procent, som Produktivitetskommissionen påpegede. Så skal efterlønnen afskaffes og pensionsalderen hæves til 68 år. Men Venstre vil ikke gå hele vejen.

- Vi vil effektivisere den offentlige sektor med tolv milliarder kroner indtil 2020. Venstre har stået i spidsen for de reformer, som hæver pensionsalderen. Der er stadig noget at hente på den front, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: - Får man den ægte liberale vare hos LA, mens Venstre er en svag afglans?

- At være liberal er også at sikre et velfærdssamfund, som kan tage hånd om vore problemer og sikrer, at mennesker, som ikke kan klare sig selv, får hjælp fra fællesskabet, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip