V om Zornig-notat: Det er yderligere benzin til bålet

Det stiller bestemt ikke socialminister Annette Vilhelmsen (SF) i et bedre lys, at hendes spindoktor tilsyneladende med det samme var klar over, at ministerens løfte om en millionpulje til Huset Zornig-projektet Stemmer på kanten kunne "give problemer".

Det siger Venstres Jakob Engel-Schmidt, efter at Jyllands-Posten lørdag har omtalt et notat, der kort beskriver indholdet af en telefonsamtale mellem spindoktor Jan Alder og Lisbeth Zornig Andersen.

- I sig selv er det jo et ganske kort og ikke særligt informativt notat. Men jeg tillægger det den betydning, at ministeriet både på politisk og embedsmandsniveau allerede dagen efter, at millionen er blevet lovet, ved, at der er blevet begået en fejltagelse.

- Man forsøger så at lappe på ulykken i stedet for at gøre, som man burde, og ringe til Lisbeth Zornig og fortælle, at man ikke kan overholde løftet, og at hun skal søge på linje med alle andre, lyder det fra Jakob Engel-Schmidt.

Ifølge notatet havde Jan Alder 30. august sidste år en "kort afklarende" samtale med Lisbeth Zornig Andersen. Her kommer de ind på, at millionløftet "jo kan give problemer, fordi ministeren med sin udtalelse muligvis har formuleret sig noget uhensigtsmæssigt."

Men selvom løftet blot skulle være faldet som led i en klodset formulering, så har Annette Vilhelmsen efterhånden en skidt sag, mener Jakob Engel-Schmidt.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det beror på en beklagelig misforståelse, men det er alt det bagefter, der gør, at det er svært at tro, at intentionen har været at behandle alle lige.

- Der har været en lang række tilfælde, hvor ministeren har haft svært ved at svare på Folketingets spørgsmål og eksempler på, at embedsværket har ydet en helt særlig service til Huset Zornig, påpeger Jakob Engel-Schmidt.

En uvildig advokatundersøgelse skal belyse forløbet omkring ministeriets tildeling af en million til Stemmer på kanten. Kommissoriet for undersøgelsen er dog endnu ikke på plads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip