V-opgør: Rohde skærper sin kritik af Støjberg

Dagen før Venstres sommergruppemøde bliver det igen understreget, at udlændingepolitikken skaber skillelinjer i det ledende oppositionsparti.

I et interview med magasinet Ræson tager Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde torsdag afstand fra partiets politiske ordfører Inger Støjberg. I interviewet siger Rohde blandt andet:

- Jeg synes jo, at Inger Støjberg udtrykker en ringeagt, når hun skriver på Facebook, at folk skal fise hjem til deres taberlande, og bagefter skriver, at det er den slags folk, som hun vil forskelsbehandle. Det er jo at sige til dem: "Ved du hvad? Vi ringeagter jer!, siger Jens Rohde og tilføjer:

- Det er jo i den grad at marginalisere folk, og hvis man gør det, så bidrager man jo selv til, at de ikke bliver integreret, siger Jens Rohde til Ræson.

På sommergruppemødet ventes Venstre fredag at præsentere et nyt udlændingeudspil, som måske vil lægge op til at stille skærpede krav til indvandrergrupper fra bestemte lande.

I dag kan udlændinge komme til Danmark, hvis de har fået et job med en løn på 375.000 kroner årligt. Men ifølge et internt Venstre-papir, som dr.dk har fået adgang til, skal kravet slækkes til 200.000 kroner for blandt andet amerikanske, canadiske og israelske statsborgere.

Til gengæld skal kravet skærpes til 400.000 kroner for udlændinge fra for eksempel Kina, Thailand eller Pakistan, har dr.dk skrevet.

Venstre har ikke officielt meddelt, at forslaget bliver en del af udlændingeudspillet. Inger Støjberg har dog luftet ideen om at stille strengere krav til bestemte indvandrergrupper i en kronik i Berlingske i sidste uge.

Det fik i første omgang Jens Rohde til at udtrykke bekymring for, at Støjberg var ved at gå bort fra "grundlæggende liberale værdier" om ikke at diskriminere.

Tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech var mere kontant i sin kritik:

- Der er tale om uliberal politik og politik stridende imod konventioner, når Inger Støjberg vil udøve negativ særbehandling af muslimer. Hun afslører også ukendskab til somalierne.

- Nogle dansk-somaliere kommer fra høje sociale lag og har bedre internationalt udsyn, højere uddannelse og kan flere sprog end Inger Støjberg, sagde Birthe Rønn Hornbech i sidste uge til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip