V-ordfører om skjult støtte: Jeg har begået en klar fejl

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), indrømmer, at det er en fejl, at han ikke har indberettet et beløb på omkring 200.000 kroner, som han modtog fra en erhvervsklub i den seneste valgkamp.

Den manglende indberetning til myndighederne er et brud på partistøtteloven.

- Indberetningen, der skal sendes af sted i kølvandet på et valg, er ikke blevet sendt. Det er en klar fejl, og det beklager jeg. Det er der nu rettet op på, og fremadrettet vil jeg sørge for, at der er fuldstændig styr på det her, siger Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

Aktindsigter om partistøtte til Region Midtjylland og Viborg Kommune, som Berlingske er i besiddelse af, viser, at en lobbyorganisation for transport var blandt donorerne til politikeren, hvis mærkesag er netop transportområdet.

Venstres transportordfører afviser dog blankt, at han ligger under for at fremme virksomheders budskaber som tak for støttekronerne.

- Der er ikke nogen danske politikere, der accepterer, at der bindes betingelser i halen på de frivillige bidrag, der kommer ind. Jeg accepterer overhovedet ikke nogen form for betingelser, og det er der heller ikke nogen, der har stillet, slår Kristian Pihl Lorentzen fast.

De 200.000 kroner kommer fra en erhvervsklub, som Venstre-politikeren selv har været med til at stifte. Den bærer navnet Viborg-egnens Liberale Erhvervslaug og øremærker sin pengeindsamling til Kristian Pihl Lorentzens valgkamp.

- Beløbet fremgår af kredsens (i Venstre, red.) regnskab, som er fremlagt på en generalforsamling og behandlet og godkendt. Der er ikke noget ønske om at skjule det, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Reglerne for partistøtte fastslår, at alle bidrag til partier på over 20.000 kroner skal fremgå af partiregnskabet. Det er en alvorlig sag at overtræde partistøtteloven, og det kan give bøde og i værste fald op til fire måneders ubetinget fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip