V-ordfører skeptisk over for regelmæssige bygningssyn

Skrevet af admin

03/08/2016

Dagens topnyheder

Venstres boligordfører Britt Bager er skeptisk over for et forslag fra DTU Byg-direktør Niels-Jørgen Aagaard om regelmæssige tjek af ældre bygninger.

- Jeg er ikke afvisende over for forslaget, men synes, at vi skal være påpasselige med at lave lovgivning på baggrund af enkeltstående tilfælde, siger hun.

Forslaget kommer, efter at en altan natten til søndag kollapsede i Nykøbing Falster. Seks unge mennesker opholdt sig på altanen, da ulykken skete. To af dem er fortsat indlagt på sygehuset.

Niels-Jørgen Aagaard foreslår, at ældre bygninger med jævne mellemrum tjekkes for tæring af de bærende dele. Som reglerne er nu, sker det kun ved ejerskifte.

Men Britt Bager peger på, at kravene allerede er skærpet for udlejningsejendomme.

- Det er allerede sådan, at udlejere med mere end syv lejemål skal lave en vedligeholdelsesplan.

- Det er også sådan, at når man udlejer noget, så har man også ansvaret for, at det er i orden.

- Derfor skal vi passe på, at vi ikke overregulerer. At vi ikke skyder gråspurve med kanoner, siger Britt Bager.

Hun vil dog gerne kigge på forslaget fra DTU-institutlederen, når den eksisterende lovgivning skal evalueres. Herunder, om det er hensigtsmæssigt med en grænse på syv lejemål i forhold til kravet om vedligeholdelsesplan.

Ejendommen i Nykøbing Falster, hvor altanen kollapsede, har seks lejemål.

Forslaget om regelmæssige tjek af ældre bygninger bakkes derimod helhjertet op af folketingsmedlem og viceborgmester i Guldborgsund Kommune René Christensen (DF).

- Det lyder bestemt som et positivt tiltag, og vi har selv foreslået noget lignende.

- Men det er selvfølgelig vigtigt, at man, inden vi begynder at lovgive, finder ud af hvad er det så, man skal kontrollere, og hvor tit skal det være - skal det være hvert 10. eller 15. år eller med kortere intervaller.

- Det vil vi gerne diskutere med byggesagkyndige og repræsentanter for udlejere og lejere, siger René Christensen.

Selv om der er udgifter forbundet med et bygningstjek, kan det ifølge René Christensen måske opvejes af en rabat på boligforsikringen.

- Hvis man får en ejendomsmasse, der er mere sikker, kunne det også være, at boligforsikringen måske kunne blive mindre, siger René Christensen, der vil arbejde videre med forslaget efter sommerferien.

/ritzau/