V-profil: Krav til indvandrere skal være de samme

Endnu en Venstre-profil afviser nu at stille forskellige krav til indvandrere alt efter, hvor i verden de kommer fra.

Tanken om ikke at stille samme krav til alle indvandrere blev lanceret mandag af Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Hun skrev i en kronik i Berlingske, at "det ikke er nødvendigt at stille samme krav til alle", fordi "der er stor forskel på viljen til integration alt efter, om det er en kristen amerikaner eller en muslimsk somalier, der kommer hertil".

Men ifølge hendes partifælle, udviklingsordfører Jakob Ellemann-Jensen, skal man stille de samme krav til folk, der gerne vil til Danmark.

- Kravene må og skal være de samme, skriver han på Facebook med henvisning til at leve op til værdier som frihed, frisind, ligestilling og tillid.

- De krav skal vi stille til alle, der vil være en del af det danske samfund, og naturligvis er kravene de samme, uanset hvor man kommer fra, eller hvilken religion man har, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Også medlem af Europa-Parlamentet for Venstre Jens Rohde gik mandag i rette med Støjbergs kronik, og han udtrykte "bekymring" over tankerne bag.

- Hvis kronikken er udtryk for at stille forskellige krav, hvor lovgivningen skelner mellem den ene og den anden, der er jeg som liberal nødt til at gå imod det, lød det fra Jens Rohde.

- Inger (Støjberg, red.) lægger op til en principiel debat, og så tager jeg nogle principielle retsstats-briller på: Vi er nødt til at fastholde, at enhver lov i Danmark gælder for såvel Loke som Thor, ellers ophører retsstaten, fastslog han.

Støjberg anerkender i Berlingske, at det kan blive vanskeligt at lave lovgivning, der skelner mellem forskellige typer af indvandrere.

- Men det er ikke desto mindre noget, vi vil arbejde for. Hvis vi skal sikre sammenhængskraften i Danmark, er vi nødt til at sikre, at de mennesker, der kommer til Danmark, har evnen og viljen til at lade sig integrere. Vi skal stille krav - og de skal være differentierede, sagde hun til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip