V-sekretær erkender: Bilagsballade har ikke været køn

Det var alt andet end regeringskonstellationer og ministerbiler, der blev diskuteret i Venstre før sommerferien.

Og selvom partiet har genfundet momentum i meningsmålingerne, så har partiet ikke glemt balladen, som blev udløst af sagen om formand Lars Løkke Rasmussens tøjforbrug.

- Venner, det har ikke været kønt, det har gjort ondt, erkender partisekretær Claus Richter lørdag fra landsmødets talerstol i Herning.

Modsat partiformanden, som ikke nævnte forsommerens bilagsrod og formandsdebat med så meget som et ord i sin tale, har partisekretæren valgt at samle emnet op.

- Vi har stredes med os selv, vi har stredes med hinanden. Der er blevet stillet spørgsmål til vores demokratiske organisation. Der er blevet sat spørgsmålstegn ved vores professionalisme, konstaterer partisekretæren, som indrømmer:

- Vi har begået fejl. Også i Venstres organisation.

Han minder dog om, at der blev ændret i partiets interne regler tilbage i 2012.

- Der skal ikke herske nogen tvivl nogen steder om vores værdier, når vi bruger medlemmernes kontingentkroner eller andre midler, der er os betroet. Hverken uden for Venstre eller inden for Venstre, erklærer sekretæren.

Han oplever, at partiet er kommet videre efter krisen, som var tæt på at koste Løkke formandsposten efter et internt oprør.

- I mange andre partier har den slags medført dybe ar, som aldrig heler. Sådan er det ikke i Venstre. Heldigvis. Vi har sat alle kræfter ind på, at vi skal have en borgerlig regering, så vi kan få et friere og rigere Danmark, erklærer Claus Richter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip