V: Svag kontrol fra Skat må ikke ende i snyd

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Det er vigtigt, at det danske erhvervsliv har nogle gunstige forhold. Men fordelene skal ikke betyde, at man ikke betaler sin skat.

Det siger Torsten Schack Pedersen, Venstres erhvervsordfører, efter at Politiken skriver, at Skats kontrolindsats er så tynd og utilstrækkelig, at danske virksomheder i stor stil dropper revisionen af årsregnskaberne.

- Grundlæggende drejer det sig om, at der er mange virksomheder, der har droppet en omkostningstung byrde, og det har vi besluttet over en bred kam i Folketinget.

- Men det skal selvfølgelig ikke betyde, at der ikke er risiko for at blive taget ud i forhold til skattekontrol, siger Torsten Schack Pedersen.

Næsten 73.000 af selskaberne droppede ifølge Politiken revisionen i 2014.

I 2006 skete det kun i 12 selskaber, fremgår det af en ny analyse, udarbejdet af brancheorganisationen FSR–Danske Revisorer på baggrund af oplysninger om de i alt 225.000 aktie- og anpartsselskaber, der afleverede et regnskab for 2014 til Erhvervsstyrelsen.

Så sent som i december 2015 dumpede Rigsrevisionen Skats kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder.

I en særdeles kritisk beretning slog Rigsrevisionen fast, at der er alt for mange fejl i regnskaberne, og at selskabernes frygt for at blive opdaget af Skats kontrollanter er faldet markant.

Også hos Dansk Folkeparti er man forundret over, at så mange virksomheder vælger at droppe revisionen.

- Det er da intet mindre end alarmerende, hvis man bevidst lader være. Men jeg forstår dem godt, for når kontrollen er så lav, kan man da lige så godt lade være, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær.

- Vi har et system i dag, der bygger på tillid. Hvis der er så lav kontrol, åbner det jo en ladeport for svindel, tilføjer han.

/ritzau/