V: Thornings reform-kurs er kynisk valgstrategi

Det er umuligt at hitte ud af regeringens økonomiske politik.

Sådan lyder det fra Venstre efter, at statsminister Helle Thorning-Schmidt i interviews med både Ritzau og Jyllands-Posten søndag nedtoner behovet for nye, store reformer af det danske samfund for at holde styr på økonomien i de kommende år.

- Det er ikke sådan, at der ligger nogle kæmpe reformer foran os, som vi skal i gang med for at få økonomien til at hænge sammen, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Det sker efter en uge, hvor hendes regeringspartner, De Radikale, flere gange har talt om for behovet for at fortsætte reform-sporet.

- Vi står i en situation, hvor det er umuligt at finde ud af, hvad regeringens økonomiske politik egentlig er, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen.

- For landets økonomiminister (De Radikales Morten Østergaard, red.) påpeger den ubalance, der er i dansk økonomi og behovet for at lave reformer. Og det er faktisk også det, regeringen selv skriver i sit konvergensprogram, siger han og fortsætter:

- Men når landets statsminister, Helle Thorning-Schmidt, skal føre valgkamp, så er vi på den lyserøde sky, hvor der ikke er nogen udfordringer at forholde sig til.

Peter Christensen mener, at statsministerens melding er "kynisk strategi".

- Vi er nu derhenne, hvor det kun er den yderste venstrefløj og Socialdemokraterne, der ikke anerkender den økonomiske virkelighed, og Thorning vælger den mest kyniske af alle strategier, nemlig at nedtone den økonomiske virkelighed for at blive genvalgt.

- Og skulle det så lykkedes, så kan danskerne få ubehagelighederne at vide efter et valg, og det er jo et scenarie, vi har set før, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip