V til uddannelsesminister: Det hele skal måske laves om

Ministeren bør tænke sig grundigt om, før hun trumfer en nedskæring af antallet af studerende på en stribe uddannelser igennem.

Det er opfordringen fra Venstres uddannelsesordfører, Esben Lunde Larsen, efter at det står klart, at uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) vil lave en såkaldt dimensionering af en lang række videregående uddannelser.

- Hvis ministeren vil have en langsigtet aftale omkring dimensionering, så vil vi da klart anbefale, at hun spørger forligskredsen, for ellers risikerer hun jo, at der om et år sidder en ny regering, som vil lave om i dimensioneringen, siger Esben Lunde Larsen til Ritzau.

Venstre er ikke kritisk over for selve ideen om at justere optaget på landets videregående uddannelser. Men partiet undrer sig over timingen fra ministeren, der præsenterer sine planer i en kronik i Politiken onsdag.

Et kvalitetsudvalg kommer nemlig først med en række anbefalinger på området senere på året.

- Det er fornuftigt, at man ser på, hvilke uddannelser der over en lang periode har ført til arbejdsløshed. Men hvad nu hvis kvalitetsudvalget kommer med en lang række modstridende anbefalinger inden for netop disse uddannelser? Derfor mener vi, at ministeren i den grad skal afvente anbefalingerne, siger Esben Lunde Larsen.

Sofie Carsten Nielsen afviser kritikken.

- Der er nogle, der har fået det galt i halsen. Kvalitetsudvalget anbefalede allerede i april at lave en dimensionering. Så er det rigtigt, at det kommer med nogle anbefalinger til indholdet i undervisningen til oktober, men den rapport, som det fremlagde i april, har allerede anbefalet dimensionering, siger ministeren.

Venstre er ligesom Københavns Universitet bekymret for, at dimensioneringen vil ramme en række sprogfag, herunder tysk, så hårdt, at det faglige studiemiljø svækkes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip