V utilfreds med egen energiaftale: Den skal ned i pris

Venstre vil have genforhandlet energiaftalen fra 2012, som partiet selv var med til at indgå. Den er for dyr, lyder det om aftalen, der forventes at koste virksomheder og forbrugere 17,7 milliarder kroner frem mod 2020.

- Tiden er ikke til milliardregninger. Derfor vil vi nu tage kontakt til klima- og energiministeren for at få energiaftalen gjort billigere, siger klima- og energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) om den aftale, som partiet selv var med til at indgå.

Venstre peger på, at især udviklingen i den grønne elafgift, PSO-afgiften, gør ondt blandt energitunge virksomheder og i private husholdninger.

Før energiaftalen lød den årlige regning til den grønne støtte på 3,3 milliarder kroner. Men i år ventes regningen at nå 6,2 milliarder kroner.

- Det er ekstremt dyrt, og det fremmer ikke udviklingen og investeringslysten i Danmark, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

DI er enig. Forventningerne til elprisen har ændret sig markant, siden man undersøgte området op til energiaftalen, lyder det.

- Derfor er der brug for at få gjort noget ved de stigende PSO-omkostninger, siger Troels Ranis, klima- og energipolitisk chef i DI, til Jyllands-Posten.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) afviser, at energiaftalen er skyld i milliardregningen til erhvervslivet, men han er parat til at drøfte økonomien bag aftalen med Venstre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip